Filmseminarium: The Mother

Regissör: Roger Mitchells

I rollerna: Anne Reid, Anna Wilson-Jones, Daniel Craig, Steven Macintosh, Cathryn Bradshaw m.fl.

Välkommen till ett filmseminarium där vi tillsammans ser filmen The Mother i regi av Roger Mitchell. Filmen handlar om det äldre gifta paret Toots och May som gör en resa till London för att hälsa på sin son och sin dotter. Efter första dagen dör Toots plötsligt och May vägrar åka hem för att bli gammal änka. I stället bor hon hos sin dotter och inleder ett förhållande med en yngre hantverkare, som även är dotterns älskare.

I DN (2004-02-04) recenserades filmen av Johan Croneman med rubriken ”Det här är faktiskt lite chockerande”. Filmen beskrevs som en ”sevärd och originell berättelse om en moders kris”. Croneman skrev: ”Vi vill inte se våra gamla mammor ha sex! Dom ska baka scones, snyta barnbarn och sortera fotoalbum. Dom står faktiskt inte på knäna i sängen och vrider sig under en ung byggjobbare. Vad skulle du själv tycka om du ertappade din mamma, 68, med att ha sex med din egen älskare?”.

Efter filmförevisningen inleder gerontologen Peter Öberg en allmän diskussion om filmen.

Tid: Onsdagen den 9 februari klockan 17.00.
Plats: Äldrecentrum, Olivecronas väg 4, 3 tr, Stockholm (Sabbatsbergsområdet vid Dalagatan)

Seminariet avslutas för de som vill med en enklare form av förtäring (till självkostnadspris). Anmälan senast den 7 februari till Marianne Winqvist, fax: 018 – 471 11 70, tel: 018 – 471 14 84, e-post: marianne.winqvist@soc.uu.se