Filmseminarium: ”The Straight Story”

Filmen handlar om 73-årige Alvin Straight som får besked om att hans bror fått en hjärnblödning. De har inte talats vid på 10 år på grund av ett gammalt bråk. Trots Alvins dåliga hälsa (han kan knappt gå och ser för dåligt för att få köra bil) och den omsorg som han ständigt har för sin dotter Rose bestämmer han sig för att resa 50 mil på en motorgräsklippare för att besöka sin bror!

Filmen kan betecknas som en road movie men det är också en film om att åldras och inse att livet är ändligt. The Straight story är baserad på en verklig händelse och regissören David Lynch tar oss med på en vacker resa som präglas av känsloladdade möten och en gammal mans envishet. Richard Farnsworth som spelar Alvin Straight blev nominerad till en Oscar 1999 för bästa manliga huvudroll. Filmens längd: 107 min.

Universitetslektor Ann-Britt Sand presenterar filmen och leder diskussionen.

Tid: Tisdag 30 oktober 2007 kl. 18.00.

Plats: Äldrecentrum, Gävlegatan 16, plan 8 (mellan Vanadisplan och Torsplan), Stockholm.

Arrangör: Sveriges Gerontologiska Sällskap (SGS).

Efter seminariet samlas de som vill kring en enklare form av förtäring (till självkostnadspris). Anmälan senast den 25 oktober till Sandra Torres, e-post: Sandra.Torres@isv.liu.se.