Filmseminarium: The Savages

Det sista syskonen Savage vill är att ta en titt i backspegeln på sin familjs komplicerade förflutna. Efter att ha lyckats slå sig fria från sin dominante far lever de behagliga och jämförelsevis okomplicerade liv. Så plötsligt får de ett telefonsamtal som vänder upp och ner på deras tillvaro. Den far som de så länge har fruktat och undvikit, Lenny Savage, har drabbats av demens och barnen är de enda som kan hjälpa honom. Wendy och Jon lägger sina normala liv på hyllan för en tid för att istället, för första gången sedan uppväxten, bo under samma tak. Något som snabbt får dem att minnas varför de gick varandra på nerverna. När de ställs inför totalt kaos och bråkar om hur de bäst ska ta hand om pappan under hans sista dagar, inser de vad det innebär att vara vuxen, att ha familj och vad som är mest överraskande, vad det innebär att ha varandra.

Manus och regi: Tamara Jenkins.
Skådespelare: Philip Seymour Hoffman, Laura Linney, Philip Bosco, Cara Seymour, Peter Friedman, David Zayas, Gbenga Akinnagbe.
Filmens längd: 1 timme och 50 min.

Universitetslektor Ann-Britt Sand presenterar filmen och leder diskussionen.
__________________________________________
Tid: Tisdagen den 28 april 2009, kl. 18.00
Plats: Äldrecentrum, plan 8, Gävlegatan 16, Stockholm.

I anslutning till seminariet har vi en lättare förtäring och behöver därför veta om Du tänker komma. Anmälan senast 23 april till Sandra Torres, e-post: sandra.torres@isv.liu.se.