Filmseminarium: Sjunde himlen

I SvD skrev Jeanette Gentele: ”Kärlek på äldre dar skildras nästan aldrig på film. Men det gör Andreas Dresen här. Han visar till och med naket sex med rynkor, valkar och åldersfräknar fast i ett förmildrande sensommarljus. Det är både realistiskt, vackert och rörande. Inge 65 har varit gift med Werner 72 i många år. Men så träffar hon Karl 76 när hon syr om ett par byxor åt honom – Inge är fritidssömmerska – och de blir passionerat kära. Ska Inge lämna sin älskade make eller ska hon avstå från denna sista förälskelse? Människorna och deras val är sig lika oavsett ålder. Enda skillnaden är att man har mindre och mindre tid kvar ju äldre man blir och alltså desto större anledning att bestämma sig – snabbt. Tidens obönhörlighet markeras av tågen som rusar fram i marginalen på filmen och som också är Werners fritidsintresse.”

Efter filmen inleder sociologen och fil. dr Torbjörn Bildtgård en diskussion om filmen och om äldres sexualitet i populärfilm.
__________________________________________
Tid: Tisdagen 1 december 2009, kl. 17.30
Plats: äldrecentrum, plan 8, Gävlegatan 16, Stockholm.
Arrangör: Sveriges Gerontologiska sällskap (SGS)

Föreläsningen avslutas för dem som vill med en enklare form av förtäring (till självkostnadspris). Anmälan senast den 27 november till Veronika Wallroth via e-post: info@sgs.nu.