Prisföreläsning med Merete Mazzarella

Att resa med rabatt
– pensioneringen som existentiell erfarenhet

Merete Mazzarella kommer att tala om och utifrån sin senaste bok ”Att resa med rabatt. Om att bli pensionär”.

Sveriges Gerontologiska Sällskap, en intresseorganisation för frågor om åldrande och äldre, har i år tilldelat Sveriges Stora Gerontologipris till Merete Mazzarella med prismotiveringen:

”Stora Gerontologipriset går i år till professorn och litteraturvetaren Merete Mazzarella som ett erkännande av en utomordentlig vetenskaplig och kulturell insats inom området åldrande och äldre. Merete Mazzarella har under många år bidragit med viktiga böcker och tidningsartiklar om åldrandets existentiella frågor: konsten att bli gammal, etik och beröring i vård och omsorg, ensamhet, förhållandet mellan generationerna. Hon har bl.a. skrivit böckerna Hem från festen 1992 om hennes mors liv och död, När sommaren svänger sig kring sin axel. Om konsten att bli gammal 2000, När vi spelade Afrikas stjärna. En bok om barnbarn 2008, Ingen saknad, ingen sorg 2009, om en dag i Zacharias Topelius liv som gammal man. Hon kommer i vår ut med boken Resa med rabatt. Om att bli pensionär. Hon har föreläst flitigt om åldrande och livsberättelser i Sverige och Finland och skrivit artiklar och krönikor i ämnet.”

Tid: Onsdagen den 29 september 2010 kl. 18:30

Arrangör: Sveriges Gerontologiska sällskap (SGS) och Finlandsinstitutet

Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 2-4 (vid Birger Jarlsgatan 35), Stockholm.
Närmaste tunnelbanestation är Hötorget (uppgång Tunnelgatan) eller Östermalmstorg (uppgång Birger Jarlsgatan) eller busslinje 43 och 2. Se www.finlandsinstitutet.se för mer information.

Anmälan: Obligatorisk föranmälan, 08-545 212 00 eller info@finlandsinstitutet.se.

Kortfilm: Kl. 18:00 visar Finlandsinstitutet en kortfilm. Efter kortfilmen hålls en paus där förtäring, vin etc. finns att köpa.