Filmseminarium: Augustilunch i Rom

SGS arrangerar filmvisning med efterföljande seminarium. Filmen utspelar sig under två dygn, den 14 och 15 augusti. Det är helgdagar i Italien och alla som kan reser ut på landet. Gianni är en medelålders man som lever ensam med sin mor i centrala Rom. Han har svåra finansiella problem. När husets ägare erbjuder honom att halvera hans skulder om Gianni tar hand om hans gamla mamma i några dagar kan Gianni inte tacka nej. Sedan är det förstås svårt att säga nej till att ta hand om husägarens faster också och sedan även läkarens mamma. Snart har Gianni fullt upp med att laga mat, natta och avstyra diverse virriga infall som de gamla damerna får.

Filmen är 75 minuter lång.

Tid: Måndagen den 21 februari 2011, kl. 17:30

Plats: Äldrecentrum, Stockholm, Gävlegatan 16, plan 8

Arrangör: Sveriges Gerontologiska sällskap (SGS)

I anslutning till filmseminariet finns enklare form av förtäring till självkostnadspris.

Anmälan senast den 18 februari till Veronika Wallroth via e-post info@sgs.nu. Uppge också om du vill ha del av förtäringen.