Filmseminarium med en dokumentärfilm av Margreth Olin

Välkommen till ett filmseminarium där vi tillsammans ser dokumentärfilmen ”Dei mjuke hendene” (från år 1998) av Margreth Olin. Filmen är inspelad på en liten plats i Norge och den handlar om livet på ett sjukhem. Det är en varm och fin film och den är prisbelönt och kritikerrosad. Filmen har även visats på European Documentary Film Festival 2002. Margreth Olin har verkligen med denna film lyckats fånga något väsentligt, ett bevis för det är att då filmen visades på biograferna i Norge gick den för fulla salonger…

Efter filmen inleder universitetsadjunkt Barbro Dahlbäck Mitthögskolan en diskussion om filmen.

Tid: Tisdagen den 18 november klockan 17.00.
Plats: Äldrecentrum, Olivecronas väg 4, 3 tr (Sabbatsbergsområdet)
Arrangör: SGS

Seminariet avslutas för de som vill med en enklare form av förtäring (till självkostnadspris). Anmälan senast den 11 november till Marianne Winqvist, tel. 018-471 14 84, e-post marianne.winqvist@soc.uu.se.