Föreläsning med Vern Bengtson

Aging: Consequences of Population Aging, Globalization, Family Restructuring

Vern Bengtson, professor i gerontologi och i sociologi vid University of Southern California, är ett av de främsta namnen inom socialgerontologin. Han har publicerat ett dussintal böcker och mer än 200 artiklar inom området. Han har varit ordförande för Gerontological Society of America, och har mottagit flera utmärkelser, som Reuben Hill Award, Robert Kleemeier Award och Ernest Burgess Award. Han har framför allt arbetat med longitudinella studier av generationer, med teori och med familjesociologi.

Föreläsningen ges på engelska.

Tid: Torsdagen den 4 maj 2006, kl. 15-17

Plats: Socialhögskolan/Institutionen för socialt arbete i Stockholm, Sveavägen 160, rum 814.

Arrangörer: SGS och Institutionen för Socialt Arbete.