Filmseminarium: Buena Vista Social Club

Filmen som visas är Buena Vista Social Club från 1999. Det är en amerikansk musikfilm av Wim Wenders med Ry Cooder, Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Rubén González m.fl. Compay Segundo var över 90 år när filmen spelades in och det säger mycket om hela Buena Vista Social Club. Det är en samling kubanska musikveteraner som med musik, temperament, kärlek, livskraft och lust framträder i filmen. Vi får också färgstarka miljöskildringar från det slitna men livfulla Havana.

Universitetslektor Ann-Britt Sand presenterar filmen och leder diskussionen.

Plats: Äldrecentrum, plan 8, Gävlegatan 16, Stockholm.

Tid: Måndagen den 11 februari klockan 18.00

Filmens längd: 1 timme och 41 min.

I anslutning till seminariet har vi en lättare förtäring och behöver därför veta om Du tänker komma. Anmälan senast den 7/2 till Sandra Torres, e-post: sandra.torres@isv.liu.se.

Välkommen!