Filmseminarium: Sista sommaren

Vid detta filmseminarium visas den Oscarsbelönade filmen Sista sommaren från 1981. Spänningarna inom familjen når sin kulmen i det äkta paret Ethel och Norman Thavers (Katherine Hepburn och Henry Fonda) sommarstuga vid Golden Pond i New England. Dottern Chelsea (Jane Fonda) har kommit på besök med sin nya kärlek Bill och hans kaxige son Billy. Det blir en krock mellan tre generationer. Men det som börjar som en envis kamp mellan Normans och Billys starka viljor blir snart till den relation som Chelsea alltid velat ha med sin far, och Norman upptäcker hur mycket han missat genom att förneka sin dotters kärlek. Det är också en film om att åldras och att ta farväl.

Universitetslektor Ann-Britt Sand presenterar filmen och leder diskussionen.
____________________
Tid: Måndagen den 1 december klockan 18.00
Plats: Äldrecentrum, plan 8, Gävlegatan 16, Stockholm.
Filmens längd: 1 timme och 45 min.

I anslutning till seminariet har vi en lättare förtäring och behöver därför veta om Du tänker komma. Anmälan senast den 27 november till Sandra Torres, e-post: sandra.torres@isv.liu.se